Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zajimave psani, diky. piste dal, rad vas ctu. rusko mam velmi v oblibe, pred covidem jsem tam jezdil na dovolenou kazdy rok, uzasna zeme, pohodovi lide, prenadherna devcata ..... prominte, neco mi nesedi na te vami popisovane ceste vlakem z moskvy do prahy pres belorusko. meli jste tam tranzitni vizum a pisete, ze vam pri opusteni BY a vstupu do PL nedali belorusi vystupni razitko? neni to spis tak, ze vam pri vyjezdu z RU nedali vystupni razitko rusove a pri vstupu do BY belorusi to vstupni? protoze neexistuje BY x RU hranicni kontrola. jednou jsem letel z piteru do kieva pres minsk, v piteru jsem sel do terminalu vnitrostatnich letu a vystupni razitko na vizum RU jsem dostal az v minsku. jinak, pro ostatni ctenare, s BY mame bezvizovy styk platny POUZE pri priletu na a zaroven odletu z mezinarodniho letiste minsk. podminka vsak je, ze se nesmi priletet z anebo odletet do ruska. prave proto, ze mezi nimi neni zadna hranicni kontrola... snad uz covid brzo skonci a zase pagulyayu pa nevskom praspekte, pa krasnoi ploshchadi, pa arbate, pa ulitsy baumana, pa balshoi pakrovkoi, pa ulitsy vaynera, pa praspekte niezaliezhnasci, pa navaginskoy, ili prayedu pa kanatke v roza khutor.

0 0
možnosti

Naše parta jela autobusem z Polska do Kaliningradu - a to co předvedli Ruští celníci bylo pro nás už dlouho nevídané, nikoho z nás nešacovali, ale autobus snad i prorentgenovali. Kaliningrad nás ale hodně zklamal.

Při zpáteční cestě jsem ty ruské celnice ( kredenciózních tvarů ) pomalu až litoval - protože celý autobus se ožral z nevinné plechovky T-34 ( limonáda z vodkou ). Začalo to nejprve několika plechovkami a pak to přešlo na čistou vodku. A ty hlášky - často i v ruštině, byly silně provokativní. To jsem měl obavy, že už nás přes hranice jen tak nepustí.

:-/

0 0
možnosti

děkuji, bavíte mě velmi a jsem ráda za rozšíření obzorů

2 0
možnosti

Tedy paní jančíková, Vy jste nefalšovaní dobrodruzi zřejmě kalkulující s platností rčení "co Tě nezabije, to Tě posílí!" Tak Vám při tom posilování přeji vždy dobrý konec ... :-)

0 0
možnosti

Promiňte, paní Jančíková, nemilý překlep ... :-/

0 0
možnosti

KAŽDÉ KUPÉ MĚLO SVÉHO PRŮVODČÍHO.

0 0
možnosti

jo no, to je fakt blbost ;-D samozřejmě každý vagón...opraveno.

0 0
možnosti

Asi jsem to přehlédl, i když to byl nervák, ale tím autem jste do Ruska neprojeli?

1 0
možnosti

neprojeli, otočili jsme to domů;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3279x
Život mi asi před deseti lety přihrál do cesty jednoho zajímavého člověka, pořídila jsem si s ním tři děti, a přestože jsem vždy jazykově inklinovala spíše k francouzštině a angličtině, tak jsem docela důvěrně poznala Rusko, jehož svéráznou jedinečnost jsem si svým způsobbem zamilovala. Však asi ne náhodou, již dávno před tím, než jsme tam na nějakou dobu zakotvili, byla mou oblíbenou knihou Mistr a Markétka.

Jsem pozorovatelka a většina věcí, co se mi děje sice vypadá normálně, ale ve skutečnosti je to sranda a tak o tom píšu. A pokud by někoho zajímalo, jak přežít např. ruské školství, ruské zdravotnictví, ruskou restauraci, hotel, obchod atd., tak o tom píšu. Nebo jak ve skutečnosti vypadají ruské ženy, dívky a muži, jaké to je v ruském vlaku, na ruském trhu, kdo prodává nejlepší ovoce a zeleninu, jak ve skutečnosti vypadá ruská rybalka anebo jak moc Rusové běžkují, tak o tom píšu. A bývá to sranda.

Seznam rubrik